X

Elevation 9' #7 M/ Reach Komplett Sjøørretsett

kr 4 100,00
SKU
577799

Guideline Elevation 9' #7

BESKRIVELSE

Elevation fluestenger er banebrytende med siste nytt innen materialer, produksjonsteknikk og er bygget med miljøvennlige komponenter.
Denne stangserien er et nytt steg mot vårt mål om mer bærekraftige produkter og vil lede an fremtidens stangproduksjon hos Guideline. Vi har jobbet hardt med detaljene i disse stengene for å utvikle et seriøst miljøbevisst alternativ til alle fluefiskere. I tillegg har vi tatt i bruk helt ny teknologi og materialer som gjør at Elevation fremstår som en topp moderne serie. Nye metoder for å utvikle klingene lar oss overvåke kraft- og aksjon mye mer presist. Dette gjør at vi kan eliminere uønsket materiale i hver enkelt stangdel for å gjøre stengene så lette som mulig uten at det går på bekostning av styrken i klingen. Stengene er ekstremt lette (9ft #5 veier 72g), responsive og er de mest solide standard stengene vi har laget noensinne.

Elevation aksjonen kjennetegnes av en lett og følsom tupp med god stabilitet med en jevn progressiv bøyningskurve nedover i klingen. Dette er spenstige og lettkastede stenger som tilgir mye kastefeil og genererer høy linehastighet. Du får lett kontakt med hele klingen i alle typer kast. Oppsummert er dette topp moderne fluestenger som passer for fluefiskere på all

Guideline Reach 79

BESKRIVELSE
 
  
Reach er en nyutviklet snelle fra Guideline. Snella er støpt deretter CNC-maskinert. Reach har et moderne lukket bremsesystem og en presis skivebrems, takket være skiver i karbon og rustfritt stål. enkel å snu sveiveretning på.
 

Guideline Coastal Evolvet #7 WF Slow intermediate

BESKRIVELSE

Vi har laget COASTAL EVOLVE for fiske etter sjøørret, havabbor, multe og andre kystnære arter som lever på grunt vann og krever lange og presise kast. Taperingen og presentasjonen på dette snøret gjør det også utmerket til et ferskvannsnøre når du ønsker høy line hastighet og lange kast. Coastal Evolve skiller seg litt fra forgjengeren i både tapering og tykkelse på skytelinen. Taperingen har blitt optimalisert for å slå bedre over når det blåser på kysten og skytelinen er tynnere for mindre friksjon i stangringene og følgelig lettere lange kast. Coatingen er den samme gode, minnefrie og slitesterke fra Coastal som så mange kjenner fra før. Uten PVC og mykningsmidler som også gjør snøret til et meget bra valg for deg som er miljøbevisst. Snøret har også Direct Contact kjerne med bare 5% strekk som gjør at du merker hugg raskere enn fluesnører med vanlig kjerne. Kommer med ferdige løkker i begge ender som gjør fortomsbytte raskt og effektivt.

TAPERINGEN

 

Klumpvekten i tabellen er på 9,8m som er hoveddelen av klumpen og det som kreves for å kaste uanstrengt og effektivt. Baktaperingen har samme farge som skytelinen og er en 4m lang, jevn avsmalende del som sørger for meget god stabilitet når du ønsker å kaste virkelig langt. Når du kaster med Coastal Evolve så oppleves den tyngdemessig lik Coastal, men den har mer stabilitet og kraft i overrullingen på grunn av litt mer kompakt tapering i fremre del av klumpen. Denne egenskapen er en viktig forbedring til både kasting- og presentajon i vind med økt stabilitet og en overrulling som er langt mindre vindpårvirket. Baktapering/handling line var også ekskludert i klumpvekten på første generasjons Coastal, Total lengde er 32 meter.

Slow Intermediate har Ice Green klump, Fast Intermediate har Sea Green klump og begge fluesnørene har Sunrise Yellow skyteline som gir god kontrast mellom klump og skyteline for enkelt å kunne se overgangen under kasting.

FISKE-EGENSKAPER

 

Slow intermediate har en synkehastighet på 1,25cm / sekund. Den camofile fargen sammen med at snøret legger seg rett under overflaten, gjør snøret perfekt til fiske etter sky fisk på grunt vann. Snører som bryter overflaten har også fordelen av at de ikke blir så påvirket av bølger, dette gir en mer rett linje mellom deg og flua og tidligere kontakt sammenliket med et flytesnøre. Fast intermediate er perfekt til avfisking av marbakker og kanter i sjøen. Fisken er ofte fokusert på hastigheten på inntrekket, visse dager kan fluene ikke fiskes fort nok inn, da er Fast Intermediate et viktig snøre også på grunt vann. Fast intermediate har en synkehastighet på 3,8cm/sek. Flyt gjør jobben på grunnt vann, gjerne med sakte inntrekk eller når fisken beiter rett under overflaten. Snøret slår over distinkt uten å plaske, viktig egenskap når du fisker med streamere eller større nymfer i innsjøer.

 

Navnet til tross, Coastal Evolve er ikke et snøre kun for fiske i saltvann, stillevanns fiskeren vil også ha mye glede av dette snøret til sitt nymfe og streamerfiske. I innsjøer som i sjøen treffer vi på vindfulle dager som setter krav til fluesnøret og kastingen. På slike dager finner du ofte fisken på den vindutsatte siden og kasting i motvind er en nødvendighet. Maten driver inn og virvles opp i strandsonen, en nymfe eller streamer under overflaten er ofte rett medisin på slike steder. Snøret synker ned forbi den turbulente overflaten og gir deg god kontakt med flua som presenteres på rett fiskedyp. På vindstille dager har du fordelen av å få snøret vekk fra overflaten slik at du ikke skremmer fisk unødvendig.

 HØYDEPUNKTER 

  • Tynn skyteline for lav friksjon og lange kast.
  • Oppdatert tapering med mer masse i fremre halvdel av klumpen for bedre presentasjon i vind.
  • God kontrast mellom klump og skyteline.
  • Ferdig løkker i begge ender.
  • Direct Contact kjerne med kun 5% strekk.
  • PVC fri coating uten miljøskadelige mykningsmidler.
  • Optimal slitestyrke som ikke krakkelerer.
TEKNISK INFO
 
Modell Klasse Klumplengde Klumpvekt Total Lengde
Coastal Evolve #7 9,8 m 17,5g  32 m

 

TEKNOLOGI 

 

TLT - (Triple Layer Technology) & Direct Contact Core
Fremtidens fluesnører består av en revolusjonerende- og kompleks multi-denisitets teknologi med tre ulike hardheter i coatingen. Ulike hardheter legges i de forskjellige delene av linen for mindre minne, bedre kasteegenskaper, raskere kontakt med fisken og økt slitestyrke. TLT lar oss produsere snører som flyter godt og slipper vannet mye mer effektivt. Taperingen er bygget opp på vår multifilament kjerne; Direct Contact med bare 6% strekk.

MILJØFOKUS

Vår grønne visjon er en verdikjede som er «Ren hele veien». Det betyr at vi i Guideline ønsker å sette et så lite miljøavtrykk som mulig i alt vi foretar oss. Dette fluesnøret har coating av polyurethane i stedet for PVC som avgir skadelige mykningsstoffer (Phthalates) i vannet. Eskene våre er laget av resirkulert materiale med en vannbasert UV coating. Og for å redusere mengden med plast, har vi helt kuttet ut plastspolene i forpakningene. Resultatet er at vi kan tilby deg markedets reneste og mest øko-vennlige fluesnøre.
 

 

Guideline Braided Dacron Backing

Vårt utvalg av backing er blitt oppdatert med en ny kvalitet av Dacron. Den gir en god følelse i hånden og kommer i fine farger. Det er en tynn og sterk backing av høyeste kvalitet som tåler saltvann og har lav elastisitet.